Eenzaamheid

in Rotterdam

BEN JIJ EENZAAM?

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid. Alsof het een schande is dat het jou overkomt. Je hoeft je er niet voor te schamen. Maar eenzaamheid kan wel erger worden. Dan is het belangrijk er iets aan te doen.

WE ZIJN BENIEUWD NAAR JOUW VERHAAL

We nodigen je uit om de stap te zetten om eens met ons een kop koffie of thee te drinken. Hieronder vind je drie mogelijkheden om geheel vrijblijvend met ons in contact te komen.

kopje koffie!

Wil je met ons een kopje koffie drinken? Stuur een bericht, en we maken direct een afspraak!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

stuur een berichtje!

Wil je eerst online eens kennismaken, of wil je gewoon een vraag stellen? Dat kan. Schrijf je bericht hier op.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Vink de captcha aan om te bevestigen dat je geen robot bent.

Waarom ben je eenzaam?

Eenzaamheid kan veel oorzaken hebben. Contacten zijn veranderd of verloren gaan door omstandigheden waarop je zelf weinig tot geen invloed hebt. Zoals ziekte, echtscheiding of het verlies van werk en inkomen. Lees meer over oorzaken en soorten van eenzaamheid, en hoe je daar iets aan kunt doen.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Onder mannen en vrouwen komt eenzaamheid ongeveer evenveel voor.

Leeftijd

Eenzaamheid is van alle leeftijden. Wel komt eenzaamheid meer voor onder de alleroudsten. Na de leeftijd van ongeveer 75 jaar kunnen mensen te maken krijgen met een opeenstapeling van verschillende gebeurtenissen die eenzaamheid in de hand werken. Denk aan het overlijden van de partner of andere leeftijdsgenoten, beperkte mobiliteit of minder goed fysiek, cognitief en sensorisch functioneren.

Man-vrouw

Eenzaamheid komt net iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, maar iets meer vrouwen geven aan zich sterk eenzaam te voelen (10,1 om 9,8 procent). De verschillen zijn echter klein. Vrouwen voelen zich vaker emotioneel eenzaam, terwijl mannen vaker sociaal eenzaam zijn.

Wanneer is eenzaamheid een probleem? Lees verder »